Този сайт използва бисквити - Повече Информация. Приемам
Активни Потребители: 7 Гости: 14
Активни регистрирани потребители
0:05:12 - Tbot [Bot] [7]
Коментари на потребител
0:11:02 - Majestic-12 [Bot] [225]
Тема
48:39:22 - Bing [Bot] [16704]
Downloading file
0:08:56 - Yandex [Bot] [0]
Тема
296:00:07 - Google [Bot] [73582]
Тема
41:57:28 - Ahrefs [Bot] [11162]
Тема
296:00:50 - Semrush [Bot] [146703]
Тема
Активни анонимни потребители
0:10:58 [0]
Потребителски профил
0:00:00 [0]
Тема
0:06:10 [0]
Потребителски профил
0:13:44 [0]
Потребителски профил
0:02:58 [0]
Събития
0:09:43 [0]
Потребителски профил
0:12:50 [0]
Разглежда Условия за ползване
0:12:20 [0]
Потребителски профил
0:15:58 [2]
Начална страница
0:08:21 [1]
Начална страница
0:09:17 [0]
Статии
0:08:04 [0]
Потребителски профил
0:09:03 [0]
Начална страница
0:00:26 [0]
Видове
Отиди на Стр.:
Също на тази страница
Анонимен
0 Секунди
Форуми Сервизна Зона За Spearfish!
Бъгове и грешки
Стр. 1 от 2 1 2 Следващ
1
Здравейте, надявам се да съм от помощ, отваряйки тази тема. Тъй като мнението ми в областта на подводните спортове не е меродавно, реших да допринеса за изграждането на това уникално общество в посоки, в които поне не съм начинаещ. А именно в областите на уеб програмирането и правописа. Мисля си, че ако всеки забележи нещо мъничко в сайта, било то бъг, или правописна грешка, и го сподели с администраторите, това би допринесло за подобряването на цялостния облик на страницата, чийто скрипт открито адмирирам. С това не искам да съдя колегите, които допускат правописни грешки във форума, напротив - писането на клавиатура донякъде дори благоприятства появата на пунктуационни и правописни грешки, така че форумът си е сладур с характерните си особености, както всеки друг форум. И за да не ставам многословен, нека споделя няколко неща, които ми направиха впечатление:

т.нар. "бъгове":

-малките иконки на менютата, аватарите, иконките за форматиране на текст и други картинки не се визуализират винаги и на всеки браузър. Използвах IE, Mozilla Firefox, Avant Browser почти без проблеми, но случаят с Opera е трагичен - за човек, непознаващ сайта, голяма част от опциите остават скрити. Предполагам че проблемът се корени в лошо програмираните браузъри (тествал съм със сравнително последни версии), някои от които имат проблем с поддържането на .png картинки например, но е възможно вината да е в CSS-кода. Все пак сигурно съществуват унифицирани етикети, които да оправят нещата.

-в някои теми във форума постваните картинки яко раздуват таблицата на сайта и увличат текста надясно, което го прави почти нечитаем. предполагам, ако се постави ограничение в width на качваната картинка, да речем 50% от използваната резолюция, това би решило проблема.

-след последното обновяване на скрипта изчезнаха рейтингите на потребителите, най-вероятно умишлено. Тъй като знам, че използвате готов скрипт и функцията за рейтинга я има някъде, изглежда че има две възможности - да се използва, или примерно да се скрие временно, за да не седи празно.

-преди по своя воля скриптът ме прехвърляше в английски език (без логнат потребител) и обратно, но мисля че след последните настройки този проблем не се е появявал.

P.S. Сигурно има и още, но това се сещам на прима виста като бъгове. Повтарям - възможно е за някой от вас нито един от изброените проблеми да не съществува. Става въпрос за различни браузъри с различни възможности, но все си мисля че целта на интернет е глобализацията, а натам се върви чрез унифициране и предвиждане на повечко варианти.

Относно правописните грешки в някои статии - през последните два месеца неведнъж съм попадал на такива (нищо против авторите) и ако темата потръгне и всеки от вас посочи по една неточност, съвсем скоро ще се радваме на един по-добър сайт. За начало:

-когато потребителят не е логнат, и опитва непозволени функции, надписът е "Нямате права да виждате тази страЯница" - мисля че този пример е добър!

Надявам се не съм досадил на никого с дългия си пост и силно се надявам да съм привлякъл интереса на някои от вас, за да можем през дългата зима да си подобрим и разхубавим сайта! Весели празници!
2
все още няма по-добър браузер от Firefox. Не разбирам защо някой все още предпочита Опера или ИЕ. Ако нещо ви липсва от тези двата във Фокса, отивате на addons, дърпате подобна екстра и си я инсталирате. Моя Фокс няма вече почти нищо общо с базовия, толкова много екстри съм му натрупал.
Но дори и без екстри Firefox е Номер 1 !
3
@spear, по отношение на Firefox сме на едно мнение с теб, но не забравяй че тук (и не само) има хора, които сядат на компютъра на детето, за да си проверят пощата, или такива, които (както четох някъде във форума) влизат единствено в този сайт и са открили интернет благодарение на Spearfish! идеята ми е, че трябва да се напасва продуктът към потребителя, а не потребителят към продукта.
4
Вектор, хубаво е това, дето го препоръчваш... Колко искаш за да го направиш? Щото ние със Санд можем само през свободното време...

Сигурен съм, че бъговете постепенно ще изчезнат - аз знам и други... Но след всеки ъпдейт трябва здраво програмиране.

Колкото до правописните грешки, в мига щом някой ни ги посочи, гледаме да ги отстраним.

Поздрави и благодаря!
5
@Wishbone, благодаря за позитивното отношение. Естествено че не искам нищо, за мен ще е радост да помагам за развитието на този чудесен сайт, пък дай Боже ви погледам със Санд лятото на морето. Ще бъде чест за мен.

Относно правописните грешки - подготвям кратък списък. Скоро ще го изстрелям.

Желая здраве.
6
Благодаря! Имай предвид, че в повечето случай статиите са публикувани така, както са предоставени от автора. Освен ако последния не е поискал сам редакция!
7
Както обещах, ето малък списък с правописни грешки в сайта:

Планиране на лова
в Статии > Техники
9:30 1-ви абзац: "...дори и заклетите отшелници ще бръчат (бърчат/бръчкат) нос..."
11:00 6-ти абзац: "...съвет - винаги носете чифт резервни ластици със (с) жълъди на буя..."
8-ми абзац: "...На рутинна проверка подлежат също костюма (костюмът) и колана (коланът)..."

Техника на гмуркане
в Статии > Техники
11:30 3-ти абзац: "...изяснихме в частта посветена не (на) екипировката на гмуркача..."
"...не дърпайте силно и не забивайте нокти (ноктите) си в него..."
7-ми абзац: "...Тук му е времето и начинаещия (начинаещият) да си зададе въпроса..."
12:00 5-ти абзац: "...разработена от най-добрите гмуркачи след (сред) млекопитаещите - китовете..."

Техника на лова
в Статии > Техники
12:00 4-ти абзац: "...Това е и единствения (единственият) изход за ловец, който поради някаква причина..."
12:30 3-ти абзац: "...да пасе от харпуна ви, което неведнъж се (е) случвало на автора..."
1:00 6-ти абзац (стр.4): "...Този тип лов наподобява ловът (лова) с изчакване..."
11-ти абзац: "...ще се покаже за да провери дали опасността е реминала (преминала)..."
1:30 4-ти абзац (стр.5): "...това лято беше характерно със (с) нетипично студената вода..."

Правила за безопасно боравене с харпун
в Статии > Техники
т.16: "...Единствения (Единственият) начин да предотвратите това..."
т.18: "...най-често това е собственика (собственикът) на магазина..."

Философия
в Статии > П. риболов
3-ти абзац: "...Animal Planet, чудейки се как може подводния (подводният) свят да е толкова загадъчен..."

Апнеа
в Статии > П. риболов
8-ми абзац: "...активна апнеа, а ипросто (и просто) да изпитате собствените..."

Ами толкоз засега. За да не ме обявите за пълен хейтър, съм мижал на пунктуационните грешки, но и там е неразбория!

Уиш, май повечето статии са твои разработки, нищо лично. Уважавам твоята грамотност и твоя стил, като по тези показатели те считам за един от великаните в сайта!

Продължавам да изчитам информацията от страницата, всичко ми е адски интересно. Когато забележа пак някоя грешчица, пак ще си я запиша и пак ще снеса списък, но на мира няма да ви оставя! Да живее българският!

!dodge
8
Браво на момчето!
Преди време се опитах да посочвам някои по-съществени грешки при писането, но останах с впечатление, че това не се прие много добре. На фона на все по- занемарената грамотност, адмирирам идеята, писаното в сайта да е на ниво от граматична гледна точка, защото говори за културата на хората занимаващи се с подводни спортове!
9
Съвсем точно.
10
Е тетакова нещо "без бъгове" реално НЕМА. Ако кажа че сайта функционира задоволително - няма да съм прав .... той функционира ПРЕКРАСНО!!! Това че някой и друг юзер ползва жаргонен език (като мен от време на време ) администраторите не могат да носят отговорност за това. Незнам дали може да се нарече бъг линковете които не водят на там където очакваш или водят към празно място - открих няколко такива когато кликнах на тях за да видя нещо към дадена тема - отвори се нещо което ме подканваше да създам статия по темата или нещо такова ...
Иначе всичко си е ОК
11
Браво и от мен за добрата идея ! Аз също адмирирам идеята , която минимум ще ни накара да се замислим и дай-боже да се поправим(най-вече аз ).
12
Благодаря ви за добрите думи!

Грешник, това с линковете и на мен ми направи впечатление, но администраторите трябва да се изкажат по въпроса. Неприятното в случая е, че доста теми съдържат препратки към други теми и когато линкът не работи, се получава тъпо.

За да не е само Wishbone под огъня, набарах малко грешки в публикацията "Зони за Подводен Риболов" на Sand (ако не пазиш работните файлове на флаша, недей да четеш надолу, защото едва ли някой ще седне да прави анимацията наново, въпреки че като гледам какви отзиви има темата "Наредба за подводните дейности (ПРОЕКТ)", може и да ви се наложи да коригирате областите на картата):

Каменбряг и Яйлата:
"...Харпунистите следва да мнимават (внимават) заради резките темературни разлики между водните ластове (пластове)."

Тауклиман:
"...Най живописното (Най-живописното)..."

Аладжа банка:
"...Скалите са едва на 1.8 м. от повърхноста (повърхността)..."

Несебър:
"...Целият полуосров (полуостров)..."

Спортна база ВИФ:
"...На север зонатасе (зоната се)..."

Крайморие:
"...Подходящя (Подходяща) за лов..."

Отманли:
"...домакинът се (е) добирал някога тук..."

Черноморец:
"...да избюгват (избягват) места с табели..."

Китен:
"...Атлиман е любим намнозина (на мнозина)..."

p.s. Като цъкна Резово картата става синя и неактивна, не знам дали такава е била идеята...

И още нещо - преди дни без да искам гласувах със средна оценка за снимката "likeaspearo..." на Sand с харпуна. Снимката ми е една от любимите и вече бях гласувал за нея с макс. оценка. Въпреки това гласът ми беше отчетен и това смъкна снимката в класирането, за което съжалявам. Сега не ми позволява да гласувам отново за същата снимка. Ако проблемът не може да бъде решен, поне затрийте негативната оценка, стана случайно. Снимката е номер едно.
13
Колега мерси пак за коректорската работа!

Повечето от тези грешки сме ги отчели вече и ние, но просто не ни остава време да ги отредактирме. Бяха неизбежни в бързането да пуснем сайта...

Ще ги оправим!

10х!
14
Володя спомена за часовника на сайта в една друга тема и ме подсети - случвало ми се е при две натискания на "покажи промените" в рамките на час-два, да речем, часовникът действително да бърка - например, часът на някой от постовете в чата се е изместил с 1 час напред или назад... не че е от голямо значение, но някой път, като се обсъждат горещи новини от деня, е добре да е точно времето на записване.
Поздрави!
15
Функцията "покажи новостите за колко дни назад" не работи коректно.
16
Аз имам въпрос за да разбера при мен ли е проблема или другаде,но си мисля че не е при мен.
Не е ли възможно когато вляза в магазина на сайта и кликна на някой продукт за да ми се покаже в голям размер,да мога да го отгледам отвсякъде,тъй като сега не е възможно това да стане при всички продукти?
Като пример сега мога дам новия сак тип мешка на Джей Би Есклапес,като кликна на него за по голям размер и виждам само половината,мъча се да го мръдна с мишката на горе за да видя и долната част,но не става?! Случвало ми се е така и с харпуни на Патос и някой други продукти.Ако грешката е в магазина на сайта,добре ще и за клиентите и за вас да го оправите за да може продуктите да се оглеждат от близо и отвсякъде.
Дали може да стане това?
17

Иво, така се получава на някои компютри... Опитай се да разшириш самото прозорче, а не да мърдаш снимката вътре...
18
Ванка мисля че не разбра какво има предвид Иво. И при мен е така.
Попупа в който е картинката  е със забранени scrollbars.
Ей тука е описано как се оправя проблема, за 1 мин работа е: [link]
19
готово оправено е

ахахах Spear   бахти добриа си - после видях линка уцелил  си точно проблема
20
Супер сте,благодаря много,сега всичко е наред.
Стр. 1 от 2 1 2 Следващ
Нови Продукти
GRALmarine LED DUO GL7 / K3 Canister Light, 9200 lumen

Цена: 0.00 Лв.
Spearfishing