Този сайт използва бисквити - Повече Информация. Приемам
Активни Потребители: 7 Гости: 11
Активни регистрирани потребители
26:44:20 - Ahrefs [Bot] [10411]
Тема
248:29:00 - Google [Bot] [12497]
Тема
97:29:03 - Bing [Bot] [102091]
Тема
0:13:13 - Yandex [Bot] [3]
Тема
0:06:37 - Majestic-12 [Bot] [71]
Новина
0:11:09 - Tbot [Bot] [3]
Тема
611:02:35 - Semrush [Bot] [385228]
Тема
Активни анонимни потребители
0:13:24 [0]
Тема
0:01:58 [0]
Тема
2:09:19 [12]
Форум
0:14:23 [0]
Тема
0:00:00 [0]
Тема
0:08:11 [0]
Потребителски профил
0:01:38 [0]
Тема
0:09:59 [0]
Тема
0:01:08 [7]
Форум
0:08:17 [3]
Форум
10:53:57 [65]
Статии
Отиди на Стр.:
Също на тази страница
Анонимен
0 Секунди
Форуми Подводен риболов Обща дискусия
Кой как помага за борбата с бракониерите
22
Бул написа:
......набарам ли в морето , мрежа без маркери........

Маркери???

Да разбирам, че всяка мрежа трябва да има маркер, така ли?

Я някой да ме светне по-точно!

До сега ,като съм се ядосвал на някое място, че буквално през 50м. има мрежа и ми  се е искало да ги резна леко все съм се въздържал по принципа за "...за бедното рибарско семейство", ама излиза,че е "....бедното браконерско семейство" така ли?

П.С. в още по-гадно ми става като е пълна мрежата с подута и вече явно развалена риба!!!!iv>
23
колега то това , че имам много бракониери да не мислиш, че е в следствие на хубави неща....
24
A докато гмуркаш и тоя с бедното семейство ти хвърли една шашка динамит, както е почти навсякъде из Албания и на доста места из Турция, как ще се чуства пък твоето семейство без теб? Или пък ти пусне тока?
Доскоро и тук се хвърляше динамит и май все още тук там.
Iskam написа:
Бул написа:
......набарам ли в морето , мрежа без маркери........

Маркери???

Да разбирам, че всяка мрежа трябва да има маркер, така ли?

Я някой да ме светне по-точно!


- всяко съоръжение без маркери е бракониерско - ако не желаеш да го унищожаваш ,  спокойно  можеш да звъннеш на 112 , оттам подават сигнала към ИАРА , ще ти искат името в което няма нищо страшно ....дали ще дойдат е друг въпрос , но ако повече колеги подават повече сигнали все ще е нещо ....освен харпунист си падам и въдичар от лодка и ми е писнало да давам грешни пари за воблери , чепарета , пилкери , чупени пръчки и пр. , вследствие именно от тия мрежи без маркерите - в тоя смисъл - любителите въдичари също са на наша страна
...по принцип всяка мрежа трябва да има освен маркер , но и специална щампа от ИАРА - инак си е незаконна , но да не изпадаме в крайности ....
27
Марти, да не забравиш и " бедното семейство" на "батките" дето продават хероин покрай училищата. И те деца хранят. Ако видите такива им съдействайте с каквото можете.
Абе я някой да каже, останаха ли наистина хора, които си хранят семействата с риболов? Аз доста обикалям за риба и според мен 99% от рибарите в морето са "любители". Според мен "професионалните" рибари са през лятото "хотелиери" а на есен/пролет влизат с лодката ей така за кеф. Аз лично не знам някой да се изхранва само с риболов. Май единствените професионалисти са тези с РКтата, но те са вече корпоративни риболовци. Талянджиите в повечето случаи също са я хотелиери, я някакви други бизнесмени, които дават парата за таляна и наемат разни бараби от града да го обслужват...
Според мен, в момента единствените професионални рибари в истинския смисъл на думата са рапанджиите. някои от тях сигурно вадят 90% от доходите си от улов на рапани.
Разбира се може и да не съм прав. Това са само мои наблюдения. Ако искате можем да подискутираме в тази посока малко...
28
Сега като се замисля още по-силно и се чудя колко риба трябва да хващаш ежедневно за да си храниш семейството? Да допуснем че ти трябват чисти 25-30 лв на ден за да преживяваш...
От там нагоре имаш да си покриеш парите за гориво на лодката, консумативи, мрежи и т.н. След това махаш всички бурни дни в годината, вадиш 4 месеца от сметката (декември-март), вадиш периода на забраната за попчета и калкан. Вадиш таксите за лиценз, квота и т.н.
Въпроса остава колко и каква риба трябва да вадиш ВСЕКИ АКТИВЕН ДЕН за да можеш да преживяваш.
29
Поради факта , че от коментара ми:
"Снимката ти казва много повече от думите....."
колегата Янакиев се почувства засегнат му поднасям моите извинения!
Обидните думи които изрече по мой адрес тук и на лични съобщения му прощавам! Бях се зарекъл след дарителската кампания да не си позволявам коментари които биха засегнали един или друг колега и считам да си удържа на думата.
30
Относно това дали все още има хора които се издържат от риболов ще кажа, че да все още има такива. В Несебър противно на всеобщото схващане, че всички са милионери и парите им валят от небето има доста народ който наистина се издържа от рибилов. Това са може би около 10 % от рибарите в нашия град. Хора които зиме и лято са в морето и да ви кажа честно не съм видял някой да е забогатял от тази им работа, за наше съжаление повечето наред със законната им дейност за да свържат двата края са си чисти бракониери не признават забрани и норми, хваща се всичко наред. И поради тъпотията си не осъзнават , че режат клона на който стоят.Аз това лично го отдавам на необразованост и алчност и най вече на липсата на контрол от държавата, но това си е мое мнение. За Рекетата не ми се говори, че ми става лошо чак. Толкова ли е трудно да застане един неподкупен служител на пристанището и да им проверява улова и траловете и при нарушения , а те всички са такива да се налагат държавните санкции и да видим как за една година ще се управят нещата и ще има след това повече за всички
32
Колеги, някой може ли да ми посочи регламент или наредба, където да е посочено къде, кога и как могат за се залагат мрежи. Миналата есен дори не ми се влизаше морето като виждах мрежи през 100-200 м. покрай брега от Яйлата чак до нос Калиакра. Само с каяка можех да минавам наблизо, тия с лодките не смеят също да минат. Рибарите не изкарват почти нищо защото мрежите обрастват и се виждат и рибата ги обикаля, но и не ги вадят защото друг ще заложи мрежи на "тяхното" място. Някак не върви да им се режат мрежите. Не е ли редно да се хвърлят надвечер и рано сутрин да се прибират? Така може всички да сме доволни!
33
Аз да ви питам вас дето горите мрежите по язовирите какво става когато те са изследователски и институтска собственост? Ние всеки път се обаждаме на ИАРА къде сме ама може ли да се обаждаме на всеки самаразправящ се?
...за по лесно фъргайте бомби и изследвайте после , колкото си щете -тва на майтап ....на сериозно - щом мрежите ви са изследователски , па сложете си един буй с табелка -кво и що ...
35
За пръв път чувам за изследователски мрежи по българските язовири :-) Коя институция, какво изследва и какво се наблюдава като тенденция? Има ли изследователски доклади и къде може да се запознаем с тях? Не се заяждам а ми е интересно! Между другото адаша е прав за буя с табелката !
36
stukata написа:
Аз да ви питам вас дето горите мрежите по язовирите какво става когато те са изследователски и институтска собственост? Ние всеки път се обаждаме на ИАРА къде сме ама може ли да се обаждаме на всеки самаразправящ се?
Я гледай какъв тарикатски начин измислили да си хапват рибка   
38
Юли ( Spear ),
Снимката и клипчето от страница 1-ва от тази тема са си скрита реклама на ВИДРАКС. Не съм модератор и даже се радвам на вашия магазин във Варна, но самия факт, че пускаш подобни рекламни клипчета и снимки ме кара да се замисля върху твоята искреност относно проблема.
39
ruslani4, аз като страничен (досега) наблюдател искам да изкажа мнение и да те опровергая относно "скритата реклама" на Видракс. Никому не е тайна, че Юли и Жоро се занимават с този бизнес. Поради зададения въпрос : "какво търсите вие по язовирите?" Юлиян отговори подобаващо-със снимки, видео и коментар. Това, че фирма Видракс се представлява от тях, означава ли, че те нямат право да пускат снимков или видео материал в чужди форуми в който те използват своите си продукти?Или, се притесняваш, че някой ще счете показаното за скрита реклама? Ако познаваш и Юлиян и Жоро като хора извън форума, мисля че категорично би си променил последното написано мнение. Абсолютно съм сигурен, че нито един от двамата не го правят с користни цели а от най-чисти чувства.
И колкото до темата с бракониерите. Всеки може да направи по нещо за да подпомогне тези незаконни практики да се прекратят. Кой каквото намери за добро. Ако иска ще се обади на ИАРА, ако иска да гори мрежи, ако иска да прави устни забележки на бракониерите. Незаконното трябва да НЕ бъде толерирано, без значение кой какво семейство храни, кой какви разходи имал на месец и едвам свързвал двата края и прочее. Незаконното си е незаконно. За мен един бракониер е престъпник на закона.

Със здраве на всички и без излишни нерви !
40
Ей смятах да поствам една снимка но забравих да изрежа рекламните брандове с ножа от такъмите си . Нищо ще използвам Windows Paint да ги изтъркам-Шега
Недобре обозначени мрежи не са изследователски нито законни и създават опасност за гмуркачите в морето.
На номер 112 са доста отзивчиви ако сте сигурни че сте свидетел на бракониерски акт.
В филм относно бракониерството в бг по основния риболовен канал беше препоръчано изгарянето на съмнителни мрежи.
Нови Продукти
Mares loader Clever Long for pneumatic speargun

Цена: 33.00 Лв.
Spearfishing