Този сайт използва бисквити - Повече Информация. Приемам
Активни Потребители: 5 Гости: 18
Активни регистрирани потребители
516:51:30 - Semrush [Bot] [283607]
Тема
4:31:17 - Google [Bot] [188]
Тема
34:15:23 - Ahrefs [Bot] [29288]
Коментари на потребител
20:36:26 - Yandex [Bot] [1376]
Тема
43:05:14 - Bing [Bot] [8190]
Новина
Активни анонимни потребители
0:11:27 [0]
Потребителски профил
0:13:38 [0]
Потребителски профил
0:12:08 [0]
Потребителски профил
0:06:21 [10]
Тема
0:04:58 [0]
Видове
0:13:33 [0]
Потребителски профил
0:06:12 [0]
Видове
0:04:55 [0]
Галерия
0:02:06 [0]
Потребителски профил
0:07:09 [0]
Потребителски профил
0:07:54 [0]
Потребителски профил
0:14:58 [0]
Снимка
36:58:33 [221]
Начална страница
0:00:00 [0]
Тема
0:12:50 [0]
Потребителски профил
0:01:00 [0]
Потребителски профил
0:12:29 [0]
Тема
0:03:03 [0]
Потребителски профил
Отиди на Стр.:
Също на тази страница
Анонимен
0 Секунди
Форуми Подводен риболов Обща дискусия
Кой как помага за борбата с бракониерите
341
Прочетох го, и смятам, че с годините гмуркане ако човек не ги е разбрал тия неща, значи проблема си е лично негов. Тия неща са ясни според мен на много гмуркачи, а друг е въпроса колко ги спазват.
Янакиев, отправям ти предупреждение да не правиш провокации. На хората не са им приятни. Ако нещо те дразни, ни сигнализираш и ние админите ще рашим, а не да я караш на самооправство. Това няма да го допусне. апостол ми много голям приятел и е един от най-добрите харпунджии с, които си разговарял. Във всяка сфера на риболова е много добър, както и на водолазното дело, повярвай ми. Моля те да спреш зяжданията, за да не се учудиш после, ако коментара ти бъде директно изтрит.
Както с забелязал сигурно и него няма да го оставя да те обижда, но ти пък още по-малко имаш право да проявяваш самооправство.
Иво-pipin162
Добре пипине щом ти е приятел...и голям състезател.....
ама според мен не си прав.....
първо колко сме смешни......
после коментара за мрежите...
после съвет към колега да става любител на хварчилата..
написаното от него че повечето тука си топваме крачетата по един месец в морето нямаме право на мнение....
тои сам написа, че не коментирал теми от които нямал хабер..... (а не знае телефона на иара)
ама нека аз да съм крив
за мнението на (колегата адвокатствал) на твоя приятел няма да пиша защото си мисля че сме демократичен народ и всеки сам решава как и от каде да се учи
не си прави труда да ми триеш коментарите изтрих си ги сам и ти обещавам че няма да има повече..
343
Апо, аз ти изтрих току що коментара тъй, като е напълно излишен. Янакиев, благодаря ти за проявеното разбиране и в никой случай ти не си кривия! Апостол, даже малко ми се разсърди, като му казах, че ще му изтрия някои от мнениеята, но по-добре на мен да се сърди отколкото на друг от админите. Просто ако нещо те подразни и се смяташ за ощетен по някакъв начин, ми драсни съобщение на лични и аз ще прегледам коментара, който те е подразнил. Много добре разбирам, кое те е подразнило и ще следя да няма такива неща. Виждаш, че всячески се опитвам да ви възпра да не се карате. Ако бяхте до мен, очи в очи, щеше да ми е по-лесно, но така ми е малко трудно. Тъкмо спра единия, айде другия написал нещо. Изчакайте поне малко, да го вляза в сайта да прочета и тогава. На другите админи, вече им е писнало да влизат в конфликти да предупреждават и трият и се намесват само в краен случай. Ето в случая с вашия спор, Добчо(колото и да му е писнало) се намеси, защото знае, че с Апо сме близки и сигурно си е помислил, че ще го оставя така, ама такива работи при мене няма. Трябва да сме справедливи. Моля, да ме разбереш правилно, че нямам нищо лично против теб.
344
Vessel написа:
Нямах намерение да пиша по тази тема, обединих мислите си и ги отразих в темата за Федерацията. Но ми е трудно да премълча, щом администраторите не се намесват. Колеги, малко от малко спазвайте някакъв бон тон! И да се псувате, правете го любезно и с усмивка;-))) Колега Янакиев, или Янаки, както пише в регистрацията, обръщенията ти към човека с прякор Сий Уинд са лични и откровено пропити със злоба. Задаваш му въпроси, на които той няма да ти отговори, ако може аз да го отменя. Кой е той да ти говори как се става харпунджия? Казва се Апостол Радев, пише му го в профила. Не употребява наркотици. Син е на Нойко Апостолов, лека му пръст и племенник на Петър Апостолов - легенди и любимци на поколения подводни риболовци! Става шампион на България когато ти си бил на 8 годинки, през следващите 2 години е вицешампион и носител на Купата на България. Може пък и да знае как се става харпунджия...

Благодаря на Весел за този пост, таланта му в мерената реч си личи , на мен не ми се получи !
345
ПРИ СЪСЕДИТЕ КАК Е ........))) ДОБРЕ ЛИ Е?? УЛОВА Е ОТ ВЧЕРА
346
Изродска история, реве ми се като гледам подобни снимки
Турчин е, и те правят това което направиха първи италианците, малко по-късно гърците и испанците сега и турците ...

Този е същия, улов от неделя:347
На мен ми е интересно какви са коментарите в другите сайтове за ти снимки, там от където сте ги взели?
348
Половината са като нашите(упрек) останалите са "браво да ти е вкусно".
349
В Медфиш не забелязах да има такива коментари, дори тотално липсваха на повечето снимки, поне в галерията. А не е, като да нямаше снимки с голям улов. Имаше хора с много ударени мерута, по 3, по 4 и отделно други риби и то все хубави риби.
350
Батка в медфиш преобладват харпунисти, които практикуват трофеен риболов a не количествен.
351
352
Да не отварям нова тема с едно питане по-добре да го запитам тука:
Харно  пичовете натрепали по една камара врани. Набарали ги - натрепали ги.
Утре като (ако) свършат враните в дупките, ще свършат и подобни снимки.

Тия двамата хубостници, сега бракониери ли са или  майстори ???
Ако закона там им налага някакви ограничения и те са го прехвърлили, явно са бракониери.Това обаче трябва тамошните власти да го отсъдят. Не ние.
От друга страна, как да покажеш че си майстор, ако не покажеш яки връзки с риби. Това важи и за нашенските майстори.
Няма ги тука никакви. Нищо не показват като улов и ако някой нов се логне тука, е логично влизайки в спор с някой от майсторите, които не показват нищо, (давам за пример колегата Янакиев), да попита в един момент: "Братче, ти кой аджеба си тука и какъв се явяваш?"
Следва яко наскачване от страна на "старите кучета" и започват едни "набивания на обръчи", как еди кой си, преди еди колко си години станал републикански, европейски и т.н. Хубаво, ама от къде човека да знае ! ? !

Значи стигаме до извода, че някой ако някой държи да го  имат за майстор, то периодично трябва да показва по една яка връзка натрепани хайванчета.
Естествено е аудиторията да се поучвства  длъжна,  да аплодира  бурно снимковия мат'рял
Това обаче важи само за майсторите. Не се ли водиш майстор и покажеш хубава връзка кефалови - тежко ти и горко. Изяден си!

Явно се оформя и категорията "осъзнат майстор". С една дума човека се е самоосъзнал и може, но бие риби колкото за единия тиган.
Логично е да има и категория "напълно осъзнат майстор" дето и за тигана не трепе. Изключваме онези, които влизат само за трофеен лов и стрелят целенасочено само по лавраци и лефери с комерсиална цел. Там е друга бира. Там и да хванат риба - пак няма за тигана.
Възниква въпроса: Как да различи обиновения зрител в нашия форум (на външен вид) напълно осъзнатия майстор от заклетия Карък, дето (както веднъж споменах) не може да хване и срамна болест от магистрална "принцеса"?   И двамата излизат без риба!
И двамата нямат какво да покажат като снимки във форума.Или по скоро единия има, но не покава и като резултат - няма показан снимков резултат.
Остава тука във форума да се надписваме един с друг и ... като че ли друга опция не остава.
Като се срещнем, ще си подаваме над масите телефони с дисплеи отворени на съответните снимки на улов, които снимки, така или иначе, никога няма да влезнат в никой форум за обсъждане...

И... те така....
Акула, браво за поста!
354
Третата ти класификация изпада в категория "касапи" а не "майстори"
355
Владо интересна гледна точка, но има и друга група, която всеки знае че е майстор без да е показвал връзки с риба и това са примерно(за кой ли път ги давам за пример) Дапиран, Мемо, и т.н.. Относно тези двамата комшии ситуацията е следната. Не го правят за пари. Първия се казва Murat Manav и работи като митнически консултант. Втория е Hakan Demirsu и работи като застраховател. Двамата са лица на Yakayasub, дава им се безплатна екипиривка за да я рекламират като показват често пълни кукани с риба, но всъщност в моите очи ефекта е обратен.
356
В Турция какви са регулациите за количество улов?
...кво е туй " майстор " ....за мен п.р. е хоби - не професия ...
358
FI6IFI6 написа:
В Турция какви са регулациите за количество улов?


6. Максимален лимит от 5 кг риба на ден (освен ако не е 1 риба с по-голямо тегло)
359
до колкото съм запознат в Турция враните са забранени
360
1. Чирак - снимки с кукан с над 5 платерини по 200-400 грама (колкото повече бройки, толкова по-ниско ниво на чирака);

2. Калфа - снимки с 5-10 платерини по 400-800 грама (всичко над 10 риби те връща в позиция Чирак);

3. Кандидат майстор  - снимка с 3-5 риби. всичките над кило;

4. Черноморски Майстор - снимка с 1-3 риби над 2.5-3 кг от следните видове (кефал, лефер, лаврак, паламуд, минокоп);

5. Средиземноморски Майстор - снимка с 1-3 риби от следните видове (лаврак над 5 кг; лефер над 3 кг; торук над 2.5 кг; зъбар над 3 кг; меру над 5 кг; ричола над 15 кг; спари над 1.5 кг; баракуда над 2 кг; туна над ??кг).

6. Океански майстор - снимка с туна, уаху, кралска скумрия над 30 кг (Ако застрелящ акула при самозащита получаваш директно статут на океански майстор)

Сега ясно ли е?

* Това е майтап, да не вземе някой да го приеме сериозно
Нови Продукти
Epsealon shaft penetration cone Ф7.00mm

Цена: 10.00 Лв.
Spearfishing