Този сайт използва бисквити - Повече Информация. Приемам
Активни Потребители: 7 Гости: 11
Активни регистрирани потребители
26:45:59 - Ahrefs [Bot] [10421]
Тема
248:30:39 - Google [Bot] [12497]
Тема
97:30:42 - Bing [Bot] [102112]
Тема
0:14:52 - Yandex [Bot] [3]
Тема
0:08:16 - Majestic-12 [Bot] [78]
Новина
0:12:48 - Tbot [Bot] [7]
Чат
611:04:14 - Semrush [Bot] [385248]
Потребителски профил
Активни анонимни потребители
0:00:00 [0]
Тема
0:03:37 [0]
Тема
2:10:58 [13]
Анкета
0:00:14 [0]
Тема
0:01:39 [0]
Тема
0:09:50 [0]
Потребителски профил
0:03:17 [0]
Тема
0:11:38 [0]
Тема
0:02:47 [7]
Форум
0:09:56 [3]
Форум
10:55:36 [65]
Статии
Отиди на Стр.:
Също на тази страница
Анонимен
0 Секунди
Форуми Подводен риболов Обща дискусия
Кой как помага за борбата с бракониерите
362
Владо, с довод, като твоя бих ти задал един въпрос. Кой е тогава Христо Соичков, защото не пише във форум за футболисти? Айде той е прекалено медийно известен ще кажеш. Кой е тогава Димо Грозев, пак ли никой? Дори не смятам да се впускам в изброяването на имена, а да покажа колко неиздържана е твоята логика. За да научиш някое голямо име в даден спорт , или хоби, не е нужно да си майстор, или да се състезаваш, ами просто наистина да се занимаваш сериозно с това нещо. Ако даден човек се занимава сериозно със даден спорт, той знае, познава и чувал много хора, които се занимават с този спорт. Няма как да не е чувал за известните имена в любимия си спорт. Същото е си хобитата, било то да колекционираш марки, или монети ако искаш... Защо би било логично да знаеш и да си чувал за известните имена в любимото хоби, или спорт? Защото дадения човек се е интересувал от хобито и всичко свързано с него. Той знае кои са известните имена в хобито, или спорт, които го вълнуват живо. Не е длъжен да го прави, но естествения ход на нещата те сблъсква с известните имена рано, или късно. Ако не ги знае тези имена си е лично негов проблем. Да казваш прибързани думи, без да си помислил, дали отсреща ми пък не стои някой, наистина запознат с нещата повече от мен? Не одобравям и пренебрежителното отношение на другия отсреща, било то и майстор, както в случая с Янакиев, укорих Апо и дори му изтрих някои от постовете, имахме и няколко разговора по телефона да "утолим страстите", както се казва.
Казваш "Ами ако е ново момче?". В случая той наистина е нов. Но проблема идва от там, че като си нов е редно да си траеш мало повече от нормалното, или най-малкото да си по-деликатен в думите си. Случая е същия, като да седнеш на маса с на непознати и да вземеш да спориш с тях(което не е толокова зле, макар да е доста смело), а на финала и да се скараш с някой от тях. Ако си в реални условия, на истинска маса, дали един човек няма да е по деликатен в думите си? Знаеш ли кой, какъв е и кой с кого е? Щом са на една "маса", една компанния, а ти си един нов и неизвестен в техните очи човек, не е ли нормално всички да се "нахвърлят" върху теб, след като ти "скачаш" на техен приятел? Същото е и във форума...
363
Dobs написа:
1. Чирак - снимки с кукан с над 5 платерини по 200-400 грама (колкото повече бройки, толкова по-ниско ниво на чирака);

2. Калфа - снимки с 5-10 платерини по 400-800 грама (всичко над 10 риби те връща в позиция Чирак);

3. Кандидат майстор  - снимка с 3-5 риби. всичките над кило;

4. Черноморски Майстор - снимка с 1-3 риби над 2.5-3 кг от следните видове (кефал, лефер, лаврак, паламуд, минокоп);

5. Средиземноморски Майстор - снимка с 1-3 риби от следните видове (лаврак над 5 кг; лефер над 3 кг; торук над 2.5 кг; зъбар над 3 кг; меру над 5 кг; ричола над 15 кг; спари над 1.5 кг; баракуда над 2 кг; туна над ??кг).

6. Океански майстор - снимка с туна, уаху, кралска скумрия над 30 кг (Ако застрелящ акула при самозащита получаваш директно статут на океански майстор)

Сега ясно ли е?

* Това е майтап, да не вземе някой да го приеме сериозно

Само да добавя

Баш Майстор-една снимка със всички изброени накуп 
364
VeskoNS написа:
до колкото съм запознат в Турция враните са забранени


Веско разрешени са: [link]
365
мерси Юли
366
pipin162 написа:
....


Иво, това им е хубаво на форумите, че човек може да изрази свободно мнението си.
Не взимам страната нито на Апостол Радевски нито на Янакиев. И двамата не ги познавам лично и нямам нищо "напреки" нито към единия, нито към другия.Утре подобен казус може да изникне със всеки един от "старите пушки" . Все така ли ще реагираме ???
Поставям въпроса принципно.

Кой на кого скачал... Мани я таз улична лексика. Мисля, че сме големи и разумни хора (най-малкото, хобито ни е свързано с боравене с оръжие, което предполага това).

Виждаш, че в момента нещата вървят към това, показването на кукани с риби да стане демоде. Тогава как ще трябва да различава страничния наблюдател (пак питам) този който може да настреля един багажник риба, ама не го прави, от онзи, дето просто не го може?
За никого не е тайна, че в нашето Черно Море, улова на някакъв зашеметяваш екземпляр от кефаловите е по-скоро въпрос на добра слука.
Ще ти дам пример. Когато ударих рекордния си пеленгас от над 6кг, гмуркахме на 5 метра един от друг с един мъж от нашия сайт, който е сигурно 100 пъти по-опитен от мен, но рибата   дойде на моята стрела.Е... ???
Явно по екипировката майстора не можеш да го различиш. Тя просто не е критерий за майсторлък, а по-скоро въпрос на финасови възможности.

Иначе,ако трябва да вкараме малко спортна терминология,  при боксьорите, ако искаш да си световен шампион, трябва да излезеш на ринга в официален мач и да защитиш титлата си. В противен случай си просто един бивш световен шампион.Пак световен, но бивш.
За съжаление или не, май обществените отгласи са ориентирани към затварянето на ринга.

А да не казвам какви дисплеи на телефони съм виждал 
367
Akula, Иво мисля че го обясни добре, когато се занимаваш с даден спорт на каквото и да е ниво (за едни е хоби за други спорт) нормално е да знаеш кои са майсторите, и в монета и в близкото минало. Ако се занимаваш с волейбол ще знаеш кой е Матей Казийски, Любо Ганев, Пламен Николов и т.н. , и така е нормално да знаеш кои са Апостол Радев, Пламен Стоянов, Весел Новкиришки, Марио Христов, Андрея Андреев, Пламен Арабаджиев и още много които са майстори в подводния риболов и без да са качили и една снимка. Най-лесно ще ти е да отвориш галерията на spearfish и да разгледаш спортните снимки, почти под всички има имена и можеш да се запознаеш с това кой кой е.Извинявам се че се отклонихме от темата
368
[link]
Явно и това не е начина!
...когато се спори или се обсъжда нещо , често се случва хората да са на различно мнение...в такъв случай спорещия изтъква довод и дава пример без да дава квалификация на инакомислещия , независимо кой какъв е в момента или е бил - така се получава диалог - нещо което не се получи по горе в темата ...


Булти съжалявам, дано не ми се сърдиш, но поста по надолу е провокативен и съм принуден да го изтрия, защото полемиката ще продължи. Апостол вече се засегна, и се появи пост, който пита дали продължаваме с провокациите. Изтрих го. Апостол, никъде не е казал "Аз съм шампион". Моля те да не пишаш повече по темата, кой какъв е, а да се придържаш към темата.

Поздрави.

Иво
370
Булти, аз по различно нещо ли написах? Мисля, че е излишно да коментираме изяснени спорове и нека престанем. Поста ми, както и последвалите моя, бяха провокиранирани заради поста на Владо, който също беше излишен според мен. И за да го разбере Владо по-добре, му казвам сега, че следващия му обяснителен пост, който буди други излишни постове и спорове по тази тема, ще бъдат изтрит от мен. Същото важи и за други постове, от подобен тип.
Съжалявам, ако съм ви прозвучал малко грубо, но за съжаление това е начина да запазя добрия тон, както и да се спрат провокациите, както и напълно излишните постове, които нямат нищо общо с темата.

п.п. Моля придържайте се към темата, както се придържа Жоро Каварната например.
371
Жорка,прав си.За мен абсурдно е,че собственика на водоема е криминално проявен,с условна присъда и със законно притежавано оръжие.На криминално проявени и осъдени трябва да им се отнема оръжието
372
[link]
Целта на еко-организацията е новият регламент да подкрепя рибарски методи, които не разрушават морската среда, както и да бъде даден приоритет на крайбрежните рибари с ниско въздействие върху рибните запаси.

373
А така, кораб на Грийнпийс във Варна. А някой беше писал, че нищо няма да се промени. Ами ето започва се!
374
@spear: Юли обърни внимание какъв е фокуса на еколозите- стимулиране на крайбрежния риболов , практикуван от обикновените рибари!
375
Написано е:
Целта на еко-организацията е новият регламент да подкрепя рибарски методи, които не разрушават морската среда, както и да бъде даден приоритет на крайбрежните рибари с ниско въздействие върху рибните запаси.
Тоест предполага се, че ще подкрепят рибаря бай Иван с малката лодка а не траладжии и подобни големи разрушители на морската среда.
376
Напълно възможно, но не виждам как ще се оправят с Натура 2000, която защитава само крайбрежните хабитати и въобще не смее да припари до реалния промишлен риболов.
377
Абе вие ли сте наивни или аз нещо не мога да стопля
Я ми кажете с какви инструменти, тия юнаци ще свършат тая работа за два дена?
Аре да бъдем реалисти...
378
Владо никак не съм наивен, знам , че ако нещо се промени то ще е "бавно и славно".
Исках за пореден път да подчертая , че проблема е в големите промишлени рибоуловители, които са под протекцията на съответните босове. Дори еколозите признават , че "бай Иван" не е проблем за рибите и разните му хабитати.
379
Няколко риболовни клуба успяха да променят закона и "за първи път на практика се въведете режим на ХВАНИ и ПУСНИ в избрани реки за балканската пъстръва (Salmo trutta).": [link]
380
Sea Shepperd [link] стартира кампания против харпунистите:


losho.jpg
(182 Kb) 469 сваленоlosho2.jpg
(115 Kb) 443 свалено
Нови Продукти
MVD Invert Roller Pulleys Pro

Цена: 42.00 Лв.
Spearfishing